Makaron z rybą w sosie pomidorowym - konserwa | Przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 opakowania

10 dekagramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.

Krok 3

Sos Knorr połącz z 400ml wody.

Krok 4

Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.

Krok 5

Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej