Spaghetti z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem

Autor: kasiaczkaoo7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

1 pęczek

10 łyżeczek

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.

Krok 2

Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.

Krok 3

Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.

Krok 4

Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.

Krok 5

Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.

Krok 6

Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.

Krok 7

Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.

Krok 8

Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej