
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
null
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę i seler oczyść, obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zaszklij cebulę, dodaj warzywa i mięso. Przesmaż.
Krok 3
Wlej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr, oprósz tymiankiem i gotuj ok 10 minut często mieszając.
Krok 4
Makaron ugotuj w wrzącej, osolonej wodzie. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej