Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy jest delikatniejszy od zwykłego i lepiej łączy się ze smakiem sosów. Dlatego właśnie postanowiłem przygotować SPAGHETTI RYŻOWE Z KAWAŁECZKAMI WIEPRZOWINY. Taki europejski ukłon w stronę kuchni chińskiej.
Krok 2
Makaron wrzuć do wrzącej wody i odstaw na 5 minut. Odcedź. Polędwiczki pokrój w sposób tajski, oprósz solą i pieprzem. Na patelnię wlej 3-4 łyżki oliwy. Rozgrzej, wrzuć mięso (kawałek po kawałku), seler i cebulę, podsmaż, mieszając. Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy, wrzuć pieczarki, od razu posól, aby puściły sok. Gdy sok odparuje, dodaj podsmażone składniki z drugiej patelni i wymieszaj. Mocno podgrzej, wlej śmietanę, zagotuj, mieszając. Dodaj musztardę, wymieszaj i od razu zdejmij z ognia. Połącz z odcedzonym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej