Marynowana pierś na szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana pierś na szpinaku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

3 łyżki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .

Krok 2

Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.

Krok 3

Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej