
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
200 gramów
3 łyżki
2 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .
Krok 2
Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.
Krok 3
Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej