
Składniki
50 mililitrów
24 łyżki
12 łyżek
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz dosyć mocną kawę i odstaw aby nieco ostygła. Posłódź wedle upodobań.
Krok 2
Dodaj brandy i likier, wymieszaj.
Krok 3
Napój rozlej do wysokich szklanek i udekoruj bitą śmietaną.
Krok 4
Oprósz odrobiną startej czekolady lub kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej