Aromatyczne tosty z szynką Serrano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tosty z szynką Serrano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.25 szklanki

8 sztuk

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, skrop oliwą i zapiecz w nagrzanym piekarniku na rumiany kolor.

Krok 2

Szynkę podziel na mniejsze plastry i ułóż po jednym na każdym chlebowym trójkąciku.

Krok 3

Roszponkę opłucz, osusz i ułóż na szynce.

Krok 4

Zepnij wykałaczką, skrop oliwą i ułóż aromatyczne tosty na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tosty z szynką Serrano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej