Pak Choi z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z czosnkiem

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i pokrój na mniejsze części, a czosnek posiekaj niezbyt drobno.

Krok 2

Rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Podsmaż 30 sekund i dodaj rozkruszoną przyprawę Knorr.

Krok 3

Następnie dorzuć Pak Choi. Smaż przez ok. 3 minuty, aż kapusta zmięknie.

Krok 4

Cały czas mieszaj. Podawaj na gorąco. Kapusta wyśmienicie smakuje z ostrymi daniami mięsnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej