Surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Anka20 Anka20

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski dodaj umyte i pokrojone w kostkę pomidory, ogórka oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 2

Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i doprawi do smaku.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej