Mizeria z ogórków - szybka i sprawdzona receptura | Przepisy.pl pixel

Mizeria z ogórków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz ze skórki zaczynając w kierunku od jasnego do ciemnego końca.

Mizeria z ogórków - Krok 1

Krok 2

Obrane pokrój na cienkie plasterki i posyp cukrem. Odstaw je na 10 minut. Następnie zlej powstałą wodę. Ogórki rozłóż do salaterek.

Mizeria z ogórków - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny i śmietaną. Polej ogórki i podawaj posypane pokrojonym drobno koperkiem.

Mizeria z ogórków - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z ogórkówMizeria z ogórków

Mizeria z ogórków, czyli popularny dodatek do obiadu, bryluje na naszych stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczna. W prostocie siła, prawda? Mizeria udowadnia, że nie ma sobie równych, a jej smak łączy pokolenia. Sprawdź, jak zrobić mizerię krok po kroku!

Dla kogo?

Mizeria ze śmietaną trafi w gust wszystkich osób, które nie wyobrażają sobie kuchni bez warzywnych dodatków.

Na jaką okazję?

Bez okazji! Mizeria z ogórków to bez wątpienia klasyka sama w sobie, dlatego wiedza, jak zrobić mizerię, sprawdzi się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i grilla w gronie przyjaciół.

Czy wiesz, że?

Jeżeli nie wyobrażasz sobie niedzielnego kotleta schabowego i gotowanych ziemniaków z koperkiem bez dodatku mizerii z ogórków, a jej przyrządzanie wciąż nie wychodzi ci idealnie, mamy dla Ciebie radę, jak zrobić mizerię, która zasmakuje wszystkim. Sekret tej sałatki tkwi w odpowiednim sposobie obierania umytych ogórków ze skórki – od jasnego do ciemnego końca. To niezawodny sposób, aby uniknąć goryczy.

Dla urozmaicenia:

Wymieszaj sos sałatkowy do mizerii Knorr z wyciśniętym sokiem z cytryny, szklanką kwaśnej śmietany i dużą ilością świeżego koperku. Najlepszy dodatek do każdego obiadu gotowy!