Sakiewki z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z kuskusem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
509 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 gramów

1 łyżka

1 sztuka

null

90 mililitrów

100 gramów

null szczypt

null

60 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z wody i bulionetki Knorr. Namocz rodzynki we wrzącej wodzie.

Sakiewki z kuskusem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj kuskus według przepisu na opakowaniu, zalej go przygotowanym wcześniej bulionem.

Sakiewki z kuskusem - Krok 2

Krok 3

Oddziel od sałaty 12 liści, resztę poszatkuj w kostkę. W misce ubij śmietanę, jogurt i sok z cytryny.

Sakiewki z kuskusem - Krok 3

Krok 4

Dolewaj oliwę ubijając powoli. Dopraw cynamonem.

Sakiewki z kuskusem - Krok 4

Krok 5

Dodaj kuskus, kukurydzę, pokrojone dymki i cebulę, kolendrę, szczypior i odcedzone rodzynki. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Sakiewki z kuskusem - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj z pokrojoną sałatą lodową.

Sakiewki z kuskusem - Krok 6

Krok 7

Sałatkę nakładaj na pozostawione w całości liście sałaty formując sakiewki.

Sakiewki z kuskusem - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej