Miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce i kaczka się lubią, każdy to chyba wie. W Polsce przyrządza się pyszną kaczkę
Krok 2
z jabłkami, Francuzi wolą z pomarańczami. Nie umiałem się opowiedzieć po żadnej ze stron, dlatego zrobiłem miks sałatkowy z brzoskwiniami i mięsem kaczki.
Krok 3
Natnij skórę na piersiach kaczki. Posmaruj oliwą, natrzyj solą i pieprzem, grilluj, aż mięso będzie z zewnątrz upieczone, ale cały czas różowe w środku. Brzoskwinie i pieczarki posmaruj oliwą, upiecz na grillu. Energicznie wymieszaj oliwę z winem i musztardą (najlepiej w dobrze zakręconym słoiczku), dodaj szalotkę i pieprz. Upieczone mięso kaczki pokrój
Krok 4
w plastry, a pieczarki i brzoskwinie na ćwiartki lub połówki. Ułóż na sałacie, polej sosem. Przed podaniem możesz posypać natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej