Miodownik z masą serową i polewą z krówek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodownik z masą serową i polewą z krówek

Autor: Magdalena Skrzypek

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.5 szklanki

125 gramów

3 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

600 gramów

100 gramów

0.7 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

250 gramów

3 łyżeczki

60 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

.Miodowniki:Mąkę przesiać na stolnicę dodać margarynę.Posiekać nożem .Następnie dodać pół szklanki cukru,trzy łyżki śmietany,jajko,miód i sodę.Zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części.Rozwałkować 3 równe krążki o średnicy 24 cm.(Najlepiej przyłożyć podstawę od spodu tortownicy i wykroić krążki)Piec w nagrzanym piekarniku w temp.200 st C przez około 10-12 minut.

Krok 2

Masa:Ser przepuścić przez maszynkę razem z masłem.Następnie dodać pozostałe jajka oraz 0,7 szklanki cukru .Zagotować.Budyń rozprowadzić w mleku.Wlać do sera.Gotować na małym ogniu około5 minut.

Krok 3

Upieczone placki przekładać ciepłą masą.(Najlepiej robić to w tortownicy,wtedy masa nam nie wypłynie i będzie równo rozprowadzona)Ostatni placek polać polewą.

Krok 4

Polewa:Krówki pokroić,połączyć z pozostałą śmietaną.Rozpuścić w rondelku na małym ogniu,cały czas mieszając.Uważając by nie przypalić.Pod sam koniec roztapiania dodać kawałki czekolady oraz orzechy.Gdy masa będzie za gęsta możemy dodać odrobinę mleka.Polewę rozprowadzić na ostatnim miodowym placku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodownik z  masą serową i polewą z krówek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej