Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

120 gramów

1 sztuka

300 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia porwij na mniejsze kawałki pozbywając się skóry i ości.

Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - Krok 1

Krok 2

Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na ćwiartki.

Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - Krok 2

Krok 3

Liście sałaty i botwinkę porwij na mniejsze kawałki.

Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - Krok 3

Krok 4

Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, trzema łyżkami wody. Następnie sos wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Sałatkę podawaj z salaterce.

Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do tej sałatki dobrze pasuje bagietka z masłem ziołowym. Sałatkę możesz wzbogacić posypując ją płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbaremLetnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem

Drożdżowe ciasto albo kompot z rabarbarem to smaki kojarzone z dzieciństwem. Tymczasem ta roślina, która wchodzi w skład wielu wakacyjnych dań, nie musi być wcale dodatkiem do potraw słodkich – bowiem wbrew obiegowej opinii rabarbar nie jest owocem, a warzywem. Odkryj więc w sobie kulinarnego eksperymentatora i stwórz letnią sałatkę z wędzonym łososiem i rabarbarem. Rabarbar charakteryzuje się cierpkim smakiem, ale warto pamiętać, że im czerwieńsze są jego łodygi, tym jest słodszy. Przygotowując sałatkę pamiętaj, żeby z łososia usunąć wszystkie ości, a liście sałaty i botwinki dokładnie umyć. Na koniec możesz posypać danie prażonymi płatkami migdałów i podać z bagietką ziołowo-czosnkową. Tą propozycją na pewno zachwycisz zwolenników wykwintnych sałatek. Pięknie podana w ozdobnej salaterce będzie ponadto ozdobą każdego stołu.