Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem
łatwe
102 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
120 gramów
1 sztuka
300 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia porwij na mniejsze kawałki pozbywając się skóry i ości.

Krok 2
Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na ćwiartki.

Krok 3
Liście sałaty i botwinkę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, trzema łyżkami wody. Następnie sos wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Sałatkę podawaj z salaterce.


Dobra rada:
Do tej sałatki dobrze pasuje bagietka z masłem ziołowym. Sałatkę możesz wzbogacić posypując ją płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem
Drożdżowe ciasto albo kompot z rabarbarem to smaki kojarzone z dzieciństwem. Tymczasem ta roślina, która wchodzi w skład wielu wakacyjnych dań, nie musi być wcale dodatkiem do potraw słodkich – bowiem wbrew obiegowej opinii rabarbar nie jest owocem, a warzywem. Odkryj więc w sobie kulinarnego eksperymentatora i stwórz letnią sałatkę z wędzonym łososiem i rabarbarem. Rabarbar charakteryzuje się cierpkim smakiem, ale warto pamiętać, że im czerwieńsze są jego łodygi, tym jest słodszy. Przygotowując sałatkę pamiętaj, żeby z łososia usunąć wszystkie ości, a liście sałaty i botwinki dokładnie umyć. Na koniec możesz posypać danie prażonymi płatkami migdałów i podać z bagietką ziołowo-czosnkową. Tą propozycją na pewno zachwycisz zwolenników wykwintnych sałatek. Pięknie podana w ozdobnej salaterce będzie ponadto ozdobą każdego stołu.