Modra kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Modra kapusta

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i gotujemy .

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni

Krok 3

Gdy kapusta już będzie prawie miękka,odcedzamy ją.Dodajemy ocet,pokrojoną drobno cebulę,boczek,smalec i przyprawy i dusimy/smażymy na małym ogniu aż kapusta będzie zupełnie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej