Morszczuk z grzybami w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk z grzybami w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.

Krok 2

Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.

Krok 3

Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.

Krok 5

Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.

Krok 6

Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej