
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.
Krok 2
Banany obrać i przekroić na połówki.
Krok 3
Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.
Krok 4
Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.
Krok 5
Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej