Muffinki dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki dyniowe

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej.

Krok 2

Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).

Krok 3

Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremówka papieska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej