
Składniki
1.5 szklanki
2 sztuki
3 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej.
Krok 2
Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).
Krok 3
Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej