Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
200 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2
Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 3
Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.

Krok 4
Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.

Krok 5
Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlet de volaille - VIDEO
Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.