Okoń nilowy cytrynowo-koperkowy z lekką surówką z pora z jabłkiem
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
6 łyżek
2 łyżki
1 szczypta
0.3 szklanki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszać z olejem (3 łyżki) przyprawę Knorr i 1 łyżkę pokrojonego kopru i zalać marynatą filety. Zostawić na 30 minut w lodówce.
Krok 2
Wyjąć z marynaty. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posypać pokrojonym koprem i oprószyć mąką.
Krok 3
Rozgrzać na patelni olej z masłem. Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni. Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano.
Krok 4
W czasie kiedy ryba się smaży pokroić umyty po w pół plasterki i lekko je ugnieść by zmiękły. Jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Zmieszać z porem.
Krok 5
Zrobić dresing do surówki z 3 łyżek oleju, 1 łyżki przegotowanej wody, szczypty cukru i 2 łyżeczek Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego. Dresing dobrze wymieszać i polać surówkę - wymieszać.
Krok 6
Podawać gorącą rybę usmażoną na chrupko i rumiano obłożoną plasterkami cytryny z ziemniakami z wody i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej