Fusilli di Funghi z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fusilli di Funghi z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż cebulę wraz z czosnkiem. Po kilku minutach dodaj pieczarki i smaż całość, aż nabierze rumianego koloru.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i śmietaną.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dokładnie wymieszaj.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron i całość gotuj jeszcze przez kilka minut, aż sos dobrze połączy się z wszystkimi składnikami. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Fusilli di Funghi z grzybami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli di Funghi z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fusilli di Funghi z grzybamiFusilli di Funghi z grzybami

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.