
Składniki
4 sztuki
4 plastry
1 pęczek
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o małych otworach.
Krok 2
Szczypiorek, paprykę i pomidora pokrój drobno. Szynkę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jajka najpierw lekko ubij mikserem – około minuty. Potem połącz to z resztą składników i dobrze wymieszaj. Dodaj trochę soli, pieprzu i przypraw.
Krok 4
Wylej omlet na rozgrzaną patelnię i w trakcie pieczenia obróć go na druga stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej