
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ubijaczką jajka z mlekiem. Dodaj pokrojone na plasterki pieczarki, starty ser kozi, posiekaną dymkę i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj.
Krok 2
Na małą patelnię wlej oliwę i wymieszaną masę. Smaż pod przykryciem, na niewielkim ogniu, aż wierzch omletu nie będzie surowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej