Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

600 gramów

120 mililitrów

4 łyżki

4 łyżeczki

48 gramów

1 szczypta

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Z melona i arbuza wykrój kuleczki.

 Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj dressing: w miseczce wymieszaj sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy i limonki, dodaj świeżo starty imbir, miód i drobno posiekane listki mięty. Arbuza i melona polej pomarańczowo-imbirowym dressingiem, posyp drobno siekanymi orzechami nerkowca. Zaleca się schłodzić sałatkę przed podaniem.

 Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Orzeźwiająca sałatka z melona i arbuza z pomarańczowo-imbirowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej