
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.
Krok 4
Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.
Krok 5
Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej