
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
100 mililitrów
80 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2
W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.

Krok 3
Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.

Krok 4
Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Knorr i oregano.

Krok 5
Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.

Krok 6
Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa minestrone z kapustą
Nazwa zupy minestrone wywodzi się od włoskiego słowa „ministra”, oznaczającego zupę. Jest to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Bazę do tej zupy stanowią warzywa – głównie papryka żółta i czerwona, cukinia, czosnek, cebula i kapusta. Potrawę tę możesz podawać na różne sposoby – świetnie smakować będzie zarówno z ryżem, grzankami, drobnym makaronem, jak z kaszą np. pęczak. Na sam koniec możesz posypać ją startym parmezanem oraz bazylią. Nie istnieje jednak jeden ścisły przepis na tą zupę – bazuje on na warzywach sezonowych i różni się w zależności od regionu Włoch. Minestrone najlepiej jest przyrządzać z warzyw świeżych, lecz do tego celu z powodzeniem możesz wykorzystać także warzywa mrożone. Uzyskasz w ten sposób rozgrzewającą i treściwą zupę dla całej rodziny, w sam raz na chłodne lub deszczowe dni.