Zupa cebulowa z wytrawnym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z wytrawnym winem

Autor: BeciaKotlecia

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

1 litr

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w cienkie krążki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć cebulę, czosnek i tymianek. Posypać papryką.

Krok 2

Podlać rosołem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 15 min. Następnie wlać wino, przyprawić cukrem, solą i pieprzem.

Krok 3

Ser zetrzeć. Zupę rozlać do misek, posypać tymiankiem. Podawać z podpieczoną w piekarniku bagietką z serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z wytrawnym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej