OWSIANKA WEGETARIAŃSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OWSIANKA WEGETARIAŃSKA

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1.5 szklanki

3 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

8 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka dajemy mleko, wrzucamy płatki owsiane, dodajemy kakao, kurkumę i cynamon. Mieszamy i gotujemy mieszając co jakiś czas.

Krok 2

Jak płatki napęcznieją możemy je posłodzić miodem.

Krok 3

Gotową owsiankę przekładamy do miseczek, układamy pokrojone truskawki, banany, posypujemy nasionami chia i słonecznikiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej