
Składniki
null
1 szklanka
null
2 szklanki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone grzyby zalej mlekiem i zostaw na noc. Na drugi dzień ugotuj do miękkości.
Krok 2
Jajka rozkłóć ze śmietanką.
Krok 3
Kapelusze oprósz solą i pieprzem, obtaczaj w mące , zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 4
Rozgrzewaj po łyżce masła i partiami wkładaj panierowane grzyby, smaż z obu stron na złoto.
Krok 5
Wyłóż na półmisek i obłóż kawałeczkami pozostałego masła udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej