Pasztet sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet sojowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz soję przez kilka godzin, po czym gotuj w małej ilość wody przez około 1,5 godziny.

Krok 2

Dodaj ząbki czosnku oraz przypraw solą.

Krok 3

Ugotowaną soję zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 4

Zmiel także dwie surowe cebule, dodaj bułkę tartą.

Krok 5

Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną, sól, resztę przypraw i trochę oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jajka w sosie tatarskim
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej