
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.
Krok 2
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.
Krok 3
Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.
Krok 4
Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej