Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy.

Krok 2

W miseczce roztrzepujemy jajka z solą, pieprzem, czarnuszką, rozkruszoną mini kotką oraz mlekiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy zacznie się delikatnie pienić wlewamy jajka, posypujemy je kapustą i przykrywamy omlet przykrywką. W ten sposób smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej