Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne choć ja zawsze bałam się omletów jeszcze z dodatkami. Ale, że w piątek raczej nie jadam wędlin i mięsa więc trzeba było znaleźć sobie alternatywę, która zaspokoi mój brzuszek:) Do miski wbijam jajka i dodaję sól oraz pieprz (do smaku). To muszę rozbełtać, aż stworzy się ładna jasna konsystencja i pianka na górze.

Krok 2

Następnie dodaję serka wiejskiego i otręby. Mieszam i gotowe.

Krok 3

Teraz tylko na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i wylewam moją miksturę. Najgorsze jest obracanie, ale uwierzcie po kolejnym przygotowaniu omleta idzie coraz lepiej. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie (mniej więcej), wiadomo, aż wszystko się zetnie i usmaży. Przekładamy omleta na talerz i zajadamy!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej