
Składniki
ciasto:
2.5 szklanki
30 dekagramów
1 łyżeczka
3 sztuki
piana:
3 sztuki
0.75 szklanki
2 opakowania
krem:
1 opakowanie
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
Krok 2
Z białek, cukru, i cukrów waniliowych ubić pianę na parze (na garnku z gotującą się wodą postawić miskę i ubijać).
Krok 3
Tą masą posmarować każdy placek przed pieczeniem i upiec.
Krok 4
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego (ugotować i przestudzić) utrzeć z 30 dag Kasi i posmarować placki.
Krok 5
Wierzch ciasta po nałożeniu masy posypać migdałami w płatkach.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej