
Składniki
0.3 szklanki
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki umyj, Obierz ze skóry, przekrój na pół pozbądź się gniazd nasiennych.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
Krok 3
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim gruszki. Spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem. Piecz około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej