Pieczone jabłka z bezą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z bezą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 200 stopni.

Krok 2

Rodzynki wymieszaj z miodem i przyprawą piernikową.

Krok 3

Górne części jabłka zetnij i wydrąż gniazda nasienne. W połowie wysokości i dookoła każdego jabłka zrób nacięcie.

Krok 4

Jabłka ułóż na blaszce do pieczenia i wypełnij mieszanką z rodzynek. Piecz przez 25 minut.

Krok 5

Z białek ubij pianę i stopniowo dodawaj cukier. Pianę włóż do wyciskarki do masy z końcówką w kształcie gwiazdki.

Krok 6

Po wyjęciu jabłek z piekarnika, temperaturę podnieś do 240 stopni. Wyciśnij pianę na każde jabłko tworząc spiralę. Piecz przez kolejne 3 minuty. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej