Pudding imbirowo-brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding imbirowo-brzoskwiniowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser ma subtelny, lekko piekący imbirowy smak. Brzoskwinie świetnie komponuję się z ciastem, ale jeśli wolisz, zastąp je gruszkami z kompotu (tez świetnie pasują) lub winogronami bez pestek.

Krok 2

Zrób karmel: rozgrzej w garnku miód, masło i cukier. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie sos, zdejmij z ognia i przypraw imbirem. Zrób ciasto: utrzyj masło z cukrem. Kolejno, nie przerywając ucierania, wbijaj jajka. Gdy masa będzie puszysta i jednolita, dodaj mąkę i lekko, ale dokładnie wymieszaj, dodając imbir. Formę żaroodporną wysmaruj masłem, na dnie ułóż wachlarzyki z brzoskwiń, zalej je karmelem, przykryj ciastem. Ustaw formę w większej formie z wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości), piecz 30 minut w temp. 130 stopni. Gdy wierzch deseru się zetnie, możesz wyjąć formę i opalić górę na rumiano pod grillem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding imbirowo-brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej