Pieczony serowy mix warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony serowy mix warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

4 sztuki

300 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

250 gramów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przełóż pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, brokuły i pomidorki do dużego żaroodpornego naczynia, posyp je papryką, rozkruszoną mini kostką Knorr czosnek, tymiankiem, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj z mlekiem na puree. Puree powinno być lekko płynne.

Krok 3

Otrzymaną masę ziemniaczaną połącz z warzywami, po czym posyp je startym serem.

Krok 4

Piecz przez 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony serowy mix warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej