
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
8 sztuk
125 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.
Krok 4
Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.
Krok 5
Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
Krok 6
Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.
Krok 2
Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej