Sałatka walencka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka walencka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

8 sztuk

125 gramów

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.

Krok 4

Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.

Krok 5

Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.

Krok 6

Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.

Krok 2

Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej