Pikantne szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną wątrobę pokrój w dużą kostkę. Czosnek utrzyj z Przyprawą do mięs Knorr. Dodaj zioła, posiekaną papryczkę, wódkę i olej.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i posmaruj kawałki wątroby. Odstaw pod przykryciem do lodówki na co najmniej godzinę.

Krok 4

Kawałki wątroby zawiń w plasterki boczku.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój na ósemki. Paprykę pokrój w dużą kostkę.

Krok 5

Wszystkie składniki nadziewaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Zapiekaj 15 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej