Placuszki z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.

Krok 2

Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.

Krok 4

Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.

Krok 5

Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej