Podstawowy przepis na placki tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podstawowy przepis na placki tortilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

230 gramów

120 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sito i rozetrzyj ze smalcem.

Krok 2

Dodaj sól, gorącą wodę i wyrób na jednolite gładkie ciasto.

Krok 3

Zagnieć, zawiń w folię aluminiową i odstaw na ok. 30-60minut do lodówki.

Krok 4

Ciasto podziel na porcje i każdą rozwałkuj na okrągły placek wielkości ok. 15-20 cm.

Krok 5

Placki smaż na rozgrzanej patelni przez kilka minut do czasu, gdy powstaną pęcherzyki powietrza.

Krok 6

Tortillę możesz nadziewać różnymi farszami albo jadać zamiast pieczywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podstawowy przepis na placki tortilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej