Wielobarwna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielobarwna zapiekanka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj mrożony groszek i jeszcze razem chwile podsmaż.

Krok 3

Parówki pokrój w paski, wymieszaj z makaronem i groszkiem. Włóż całość do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Połącz całe jajka z żółtkami, śmietaną, mlekiem i Fixem Spaghetti carbonara Knorr dodaj połowę parmezanu.

Krok 5

Przygotowanym sosem do zapiekania polej zapiekankę i posyp resztą sera. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanego do temp. 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej