
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę o wymiarach 1 cm.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół. Ser feta również pokrój w kostkę.

Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem.

Krok 4
Połącz warzywa z sosem i przełóż sałatkę do salaterki.

Krok 5
Na wierzchu ułóż połówki oliwek oraz ser feta. Sałatkę podawaj posypaną suszonym oregano.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z jogurtem
Sałatka grecka oryginalnie nazywa się „choriakiti salata”, co oznacza dosłownie „wiejska sałatka”. Jest to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni greckiej, która występuje w różnych odmianach. W klasycznej wersji w jej skład wchodzą grubo pokrojone w plastry pomidory, ogórki, zielona, słodka papryka, czerwona cebula, ser feta, oliwki brązowe oraz oliwa z oliwek. Czasami dodaje się do niej również oliwki zielone, anchois, kapary i przyprawia oregano. Możesz zmodyfikować nieco przepis na sałatkę grecką i wykorzystać do niej pokrojone w kostkę pomidory, ogórki, kolorową paprykę, czerwoną cebulę, czarne oliwki, ser feta oraz jogurt naturalny. Jeżeli nie masz ochoty na wegetariańską sałatkę, dodaj do niej filet z kurczaka, wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki. Jogurt naturalny możesz zastąpić natomiast sosem winegret, czosnkowym lub tzatziki.