Półmisek z kurczakiem Tao-Tao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półmisek z kurczakiem Tao-Tao

Autor: Katarzyna Anielak

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 litr

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podwójną pierś z kurczaka podzielić na kotleciki, rozbić lekko, a następnie obtoczyć w mące, mieszance z jajek, musztardy i przyprawy do kurczaka Knorr, w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

W przezroczystym naczyniu układać kolejno: sałatę, czerwoną cebulę pokrojona w piórka, paprykę pokrojona w paski, jajka pokrojone w ćwiartki, kotleciki z kurczaka, kukurydzę. Całość polewamy sosem tao-tao w zależności jak kto lubi, połową lub całą butelką. Danie należy odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półmisek z kurczakiem Tao-Tao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej