Pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa

Autor: Ula Bielczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 plaster

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 litry wody wlewamy do garnka, wrzucamy kostkę bulionową Knorr,

Krok 2

Czekamy aż się rozpuści. Wlewamy przecier, dodajemy sól i pieprz zaprawiamy śmietaną i mąką. Czekamy aż zupa się zagotuje.

Krok 3

Zupka gotowa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej