Pomidorowy turbot z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy turbot z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z turbota umyj dokładnie, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Obierz marchewki i obgotuj w całości przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Osącz.

Krok 3

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 4

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku, dodaj pocięte w połówki oliwki i skrojoną w kosteczkę marchewkę. Wymieszaj, zagotuj .

Krok 6

Rybę ugotuj na parze i podawaj z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej