
Składniki
1 sztuka
600 gramów
2 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z turbota umyj dokładnie, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Obierz marchewki i obgotuj w całości przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Osącz.
Krok 3
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 4
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku, dodaj pocięte w połówki oliwki i skrojoną w kosteczkę marchewkę. Wymieszaj, zagotuj .
Krok 6
Rybę ugotuj na parze i podawaj z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej