
Składniki
null
null
null
1 szklanka
250 gramów
25 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże pokrusz, wymieszaj z mlekiem, cukrem i częścią mąki. Przykryj czystą ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 2
Dodaj mleko, żółtka, pozostałą mąkę i wyrób na gładkie, lśniące cisto. Dodaj szczyptę soli i odrobinę oleju. Wyrób odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
Krok 3
Z gotowego ciasta formuj kule średnicy 5cm. Gotuj na parze, na obwiązanym ściereczką garnku z wrzątkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej