Warzywa w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w garnku rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany imbir, ząbek czosnku oraz posiekane chili. Smaż chwilę.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Sos Knorr wymieszaj z wodą i zalej nim warzywa.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Warzywa dopraw do smaku sosem sojowym. Możesz również wykorzystać dowolne świeże warzywa, ale trzeba je przedtem zblanszować.

Warzywa w orientalnym stylu  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w orientalnym stylu Warzywa w orientalnym stylu

Dania orientalne to modne pomysły na obiad nieco inny niż jemy na co dzień. Łatwo uzyskasz efekt wschodu w swojej kuchni, stosując ten przepis. Dobrze czasem poeksperymentować w kuchni z innymi smakami niż nasze polskie. Wcale nie musisz kupować wykwintnych składników ani wydawać pieniędzy na drogie przyprawy. Wystarczą mrożone orientalne warzywa, sos sojowy i gotowy sos Knorr. Dodatkowym atutem w daniu jest ryżowy makaron, który pochodzi z Azji i ma bardzo charakterystyczny smak. Jeśli go nie posiadasz, spokojnie możesz zastąpić go zwykłym, białym ryżem. Wszystkie składniki podsmaż na patelni i zalej orientalnym sosem. Uzupełnią się doskonale i stworzą klimat prawdziwie azjatyckiej kuchni. Pod koniec gotowania dodaj sos sojowy - pamiętaj tylko, że jest bardzo słony i łatwo może zdominować inne smaki. Podawaj z makaronem lub ryżem.