Babka naleśnikowo-kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka naleśnikowo-kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżeczki

40 gramów

20 gramów

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

100 gramów

1

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto, dodaj wodę. Usmaż cienkie naleśniki. 10 - 15 sztuk.

Krok 2

Ugotuj kapustę, odcedź i posiekaj. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmaż, dodaj kiełbasę pokrojoną w drobna kosteczkę i również podsmaż. Całość wymieszaj dobrze i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Na końcu dodaj kapustę, oprósz mąką i zasmaż. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Warstwowo naleśniki przekładaj farszem (zacznij i zakończ naleśnikiem). Zapiecz kilka minut w piekarniku. Krój w kawałki, podawaj z sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej